АКТУАЛЬНО

Франківцям показали театралізовану Хресну дорогу

П'ятниця, 22 квітня 2016, 12:12
Івано-Франківськ продовжує залишатись містом з високими християнськими цінностями. Після нещодавньої всеміської Хресної ходи, в якій взяли участь, за різними підрахунками, близько 60 тисячі осіб, 21 квітня, в самому середмісті франківці зібрались на театралізовану Хресну дорогу. Традиційно її майстерно демонстрували учасники Товариства українських студентів-католиків «Обнова».

Емоцій не приховував ніхто. І дорослі, і присутня малеча глибоко переживали гру акторів, відновлюючи в народній пам’яті страсний шлях нашого Спасителя. Цікаво було спостерігати й за перехожими, які, хоч і не планували брати участь у дійстві, мимо волі, стали його учасникам. Не зважаючи на всю трагічність показаного, на превеликий жаль, знаходилось й чимало байдужих, які попросту продовжували проводити свій час так, наче події Хресної дороги їх абсолютно не стосується.

«Мета цієї театралізованої Хресної дороги – наочно зобразити шлях Ісуса Христа на Голготу, його неймовірні страждання та болючу смерть», - ділиться Василь Левицький, Голова спільноти. «Ніхто не буває випадковим свідком, адже кожен перехожий вже виконує роль тієї людини з натовпу, яка більш як дві тисячі років тому, в унісон, кричала: «Розпни!» І наше завдання сьогодні пригадати усім, що Христос помер за кожного з нас – це, власне, і є свідчення великої Божої любові до кожної людини», - переконаний лідер ТУСК «Обнова».

Актори, а з ними і глядачі, пройшлись центральною «Стометрівкою» до скверу на Вічевому майдані. Дійство відбувалося в машині зі спеціально оформленою сценою. Спостерігаючи за дійством, у не одного пустилася сльоза, а й чимало звертались до катів, просячи лагідніше виконувати свою роль, б’ючи Ісуса.

Завершилася Хресна дорога у сквері біля Вічевого майдану, реалістичним розп’яттям і, звісно ж, воскресінням. Організовує таку подію вже декілька років поспіль “Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр”, в рамках фестивалю “Великодній кошик”.

ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next