АКТУАЛЬНО

Франківський фестиваль «Коляда на Майзлях» офіційно став міжнародним

П'ятниця, 30 листопада 2018, 12:32
«Уперше у 2019 році наш різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях» офіційно матиме статус міжнародного. Міністр культури Євген Нищук вже підписав відповідні документи. Тішить, що наші традиції тепер будуть підтримувати на міжнародному рівні», – повідомив Міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків.

Проходитиме Х Різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях» в храмі Царя Христа монастиря отців василіан Української Греко-Католицької Церкви м. Івано-Франківська з 8 по 14 січня 2019 року. 

Уже кілька років хори, ансамблі, оркестри та вокалісти представляють на фестивалі традиційні та старовинні колядки і щедрівки. Виступають колективи як з Прикарпаття, так і з різних куточків України. Також неодноразово брали участь гості із Польщі, Румунії й Прибалтики. 

Як кажуть організатори, мета фестивалю - відродження багатогранної духовної спадщини нашого краю в час святкування Різдва Христового; відновлення, збереження та поширення різдвяних традицій, коляд, щедрівок; розвиток духовного вокально-хорового мистецтва; обмін творчими досягненнями мистецьких колективів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next