АКТУАЛЬНО

Франківський Карітас запрошує до дискусії про наслідки колективної травми для українців

П'ятниця, 10 квітня 2020, 19:25
«Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ» розпочинає цикл вебінарів «Колективна травма: нові виклики та старі проблеми».

Як кажуть організатори, тема непроста, однак досить цікава, адже наслідки колективної травми люди відчувають роками, не розуміючи, що відбувається. Усі драматичні події, що виникали в країні, суспільстві мають негативний шлейф. Його дію може відчувати кожен.

До участі у вебінарі запрошують істориків, політологів, психологів, психотерапевтів, громадських активістів. Зареєструватися можна за посиланням.

Івано-Франківський Карітас має на меті об’єднати та створити простір для професійної дискусії про вплив колективної травми на український соціум та стратегії самозцілення суспільства.

Завданням є започаткувати суспільне обговорення таких проблем як: що таке соціальні або колективні травми; причини соціальних або колективних травм та їхні наслідки;  як запобігти передачі трансгенераційної травми.

Ведучі вебінарів – співробітники лабораторії методології психосоціальних та політико-психологічних досліджень Інституту соціальної та психологічної психології НАПН України, завідувач лабораторії Олена Суший  та науковий співробітник Ольга Кухару.

Цикл вебінарів організовується в рамках проєкту «Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці» за фінансової підтримки міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next