АКТУАЛЬНО

Францисканська молодь Тернополя в умовах карантину допомагає літнім людям

Середа, 01 квітня 2020, 16:43
Уже упродовж двох тижнів християнська молодь міста Тернополя допомагає літнім людям, особам з інвалідністю, а також тим, хто опинився у скрутному становищі в умовах карантину.

Група волонтерів, яка налічує близько п’ятдесяти осіб (францисканська молодь парафії УГКЦ Святого апостола Петра та молодь Тернопільських парафій УГКЦ) щоденно розносять потребуючим продукти харчування, ліки та засоби захисту.

Молоді люди співпрацюють з міською владою, членами соціальної ініціативи «Єднання поколінь», а також отцями францисканами, які теж дбають про потребуючих.

«Часто контакти людей, які потребують допомоги волонтерам підказують і знайомі, а буває, що вони зустрічаються випадково, – розповідає волонтер Роман Романюк. – Кожного дня активісти відвідують понад двадцять домівок. За два тижні допомогли вже близько сотні особам. Працюють по всьому місту, добираються як пішки, так і велосипедами чи автомобілями. Під час роботи юнаки і дівчата обов'язково одягають маски та рукавиці й дотримуються дистанції при зустрічі з людьми».

Активісти розповідають, що «деякі пенсіонери приймають доставку лише за власні кошти, а є й такі, чиє становище дуже скрутне і вони можуть не їсти вже декілька днів поспіль».

«Загалом роботи є вдосталь, – додає Роман Романюк. – Тішить, що є багато небайдужих тернополян, готових допомагати волонтерам і турбуватися про літніх та потребуючих людей не лише в час карантину. З молоддю також вже сконтактували представники Червоного Хреста й запропонували свою підтримку.

Волонтери закликають усіх людей доброї волі відгукнутися на доброчинну ініціативу й допомогти зібрати продукти для тих, хто опинилися в дуже скрутному становищі й не мають коштів, щоб їх придбати. «Адже, об’єднавши ще більше зусиль – можна зробити набагато більше добра», – кажуть вони.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next