АКТУАЛЬНО

Фрески Франциска Екштайна у львівському Гарнізонному храмі отримають друге життя

П'ятниця, 13 квітня 2018, 12:06
За повідомленням інформаційного порталу капеланського служіння Львівської архиєпархії, 16 квітня 2018 року розпочинається наступний, історичний момент у житті гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла – реставрація фресок Франциска Екштайна (1739-1740 рр.,).

Роботи триватимуть до 2022 року. Буде два етапи відновлення: 2 роки на технічну консервацію та 2 роки на естетичну реставрацію. Їх виконуватимуть українські та польські реставратори під керівництвом професора Павела Болінського.

Незважаючи на те, що Гарнізонний храм є пам’яткою архітектури національного значення та входить до спадщини ЮНЕСКО, українська влада не виділяла коштів на реставрацію. Варто уточнити, що вартість робіт становить 425 тисяч американських доларів.

Головними спонсорами реставрації є громада Гарнізонного храму, поодинокі жертводавці та Міністерство культури і національної спадщини Республіки Польща. «Наші сусіди, - як кажуть нинішні господарі храму, - попри певні «турбулентності» у відносинах, все ж таки вчать нас, як зберегти історію».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kapelanstvo.info


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next