АКТУАЛЬНО

Футбол стане засобом навчання віри на наступних "Веселих канікулах з Богом”

Понеділок, 04 листопада 2013, 10:49
Сто шістдесят учнів “Школи християнського аніматора” зібралися 2 листопада в Тернопільській духовній семінарії (с. Велика Березовиця), щоб працювати над темою “Веселих канікул із Богом”, які заплановані на літо 2014 року.

Молоді учасники придумали гасло: “Пасуй уперед та грай за правилами”, а тема матиме “футбольне забарвлення”. Про це повідомив Роман Демуш, організатор дитячо-юнацьких таборів “Веселі канікули з Богом” та керівник “Школи християнського аніматора”.

“Ми розвиватимемо тему, використовуючи прототип футбольного матчу між "гріхами і чеснотами". Вибір футболу як педагогічного засобу є стратегічним ходом у реалізації цього проекту, адже, з одного боку, - це вид популярного молодіжного спорту, який пропонує здоровий спосіб життя та пропагує командну гру, під час якої мусимо толерантно ставитися до суперника, а з іншого - “футбольний матч” - це добрий спосіб передати зміст і суть християнського подвигу, в котрому особа хоче реалізовувати свою віру через чеснотливе життям, однак “у його ворота” хочуть завжди забити гол “команда гріхів”.

Учні також слухали лекції про запобіжну систему виховання св. Івана Боско, основи ігрології: їм пояснили, які завдання і труднощі виникають у роботі аніматора. Божественну Літургію для молоді очолив духівник семінарії о. Петро Половко. Гостем школи була Анастасія Гій, керівник благодійної організації “Фонд “Разом для молоді” (місто Львів), яка говорила про суть християнського служіння ближнім.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії
світлини Андрія Дорчака

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next