АКТУАЛЬНО

Футбольний турнір на кубок блаженного о. Омеляна Ковча серед священнослужителів єпархій УГКЦ провели біля Львова

Середа, 19 жовтня 2016, 14:53
18 жовтня 2016 року в м. Винники, що поблизу Львова, відбувся турнір з футболу серед священиків єпархій УГКЦ. Змагання були присвячені блаженному священномученикові Омеляну Ковчу – покровителю душпастирів УГКЦ, і це є перший захід за час існування УГКЦ .

Турнір, участь в якому взяли п’ять команд, проходив на футбольному полі спортивного комплексу імені Богдана Маркевича, де свої домашні матчі проводить команда другої ліги «Рух» (Винники). Ініціатором та організатором змагання був Відділ душпастирства спорту УГКЦ, який діє при Патріаршій комісії у справах мирян.

Перед початком турніру, його учасники – команди священиків та дияконів зі Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської архиєпархій, Стрийської та Самбірсько-Дрогобицької єпархій, спільно помолившись, розпочали футбольні баталії. Турнір проходив за круговою схемою – усі команди-учасниці зіграли між собою по одній грі, тривалість якої – два тайми по 20 хвилин. У кожній команді грало по 9 учасників. Варто зазначити, що найстаршому учасникові турніру з Самбірсько-Дрогобицької єпархії цього року виповнилося 66 років.

У напруженій, однак чесній та повній поваги до суперника боротьбі, заслужену перемогу здобули священики з Івано-Франківської архиєпархії. Інші команди розташувалися таким чином: ІІ місце – Стрийська єпархія, ІІІ місце – Львівська архиєпархія, IV місце – Тернопільсько-Зборівська архиєпархія, V місце – Самбірсько-Дрогобицька єпархія.

На завершення змагань відбулася церемонія нагородження. Команди-призери змагань отримали пам’ятні кубки, які під спільні оплески всіх команд-учасниць вручив о. Олег Кобель, керівник Відділу душпастирства спорту УГКЦ, який ще раз привітав переможців та подякував усім священикам, які прибули до Винник та взяли участь у турнірі. Також усі учасники турніру отримали пам’ятні буклети Відділу душпастирства спорту.

Насамкінець усі священики – учасники змагань, спільно помолилися і подякували Господу Богу за вдало проведений день.

Відділ душпастирства спорту УГКЦ висловлює щиру вдячність усім священикам, які прибули та взяли участь у турнірі, суддям, а також власникам та адміністрації стадіону  імені Богдана Маркевича у Винниках та суддям. Велика вдячність особисто Мирону Богдановичу як за сприяння у проведенні турніру, так і за його внесок у спортивне виховання дітей і молоді. Нехай Господь благословить і провадить його в такій важливій справі.

sport.ugcc.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next