АКТУАЛЬНО

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відвідав храм Пресвятої Трійці у Вільнюсі

Четвер, 17 січня 2019, 12:26
15 січня 2019 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко в рамках робочого візиту до Литовської Республіки разом із Послом України в Литві Володимиром Яценківським відвідали храм Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви у Вільнюсі, який побудований на честь перемоги над військом Московського князівства у 1514 році під Оршею великим литовським гетьманом князем Костянтином Острозьким – сином українського народу та видатною історичною постаттю.

Сьогодні Церква відіграє роль одного з найбільших  культурно-релігійних осередків українців Литви.

Генпрокурор оглянув також тематичні фотовиставки, які, за сприяння Посольства України в Литві, було підготовлено та розміщено в будівлі Церкви до Дня Збройних сил України: «Віра в умовах бойових дій» та «Світ, що ми захищаємо».

Після короткої екскурсії храмом о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ, подарував історичну монографію «На перехресті культур. Монастир і храм Пресвятої Трійці у Вільнюсі» авторства українських та литовських істориків.

www.osbm.lt.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next