АКТУАЛЬНО

"Герої не вмирають": Київська трьохсвятительська семінарія вшанувала пам'ять Героїв Небесної сотні

Середа, 21 лютого 2018, 21:31
20 лютого 2018 року семінарійна спільнота вшановувала четверту річницю Революції гідності та пам'ять Героїв Небесної сотні. Заходи відбувалися в самому серці нашої столиці – поблизу Майдану Незалежності України.

До програми вшанування долучилися парафіяни каплички Архистратига Михаїла та українських новомучеників УГКЦ з парафіянами інших громад Києва та всіма присутніми, які прийшли вшанувати пам’ять наших героїв.

Вечір вшанування розпочався з Хресної дороги, яка своїм шляхом відтворила шлях Героїв Небесної сотні, які так само піднімалися від Майдану Незалежності вулицею Інститутською. На кожній зупинці семінаристи читали уривки зі Святого Письма, які нагадували про хресний шлях Ісуса Христа, додаючи роздуми про Його страждання та страждання нашого народу і молитву за загиблих під час Революції гідності та на Сході України. До процесії семінаристів додавалося дедалі більше людей, які долучалися до спільної молитви. Закінчилася хода на місці їхнього розстрілу перед хрестом як символом перемоги над смертю, бо знаємо, що на цьому місці прийшов не кінець, а велика надія для всіх нас!

Завершальне слово Хресної дороги проголосив о. Інокентій Волошин, префект КТДС, в якому поставив перед слухачами таке запитання: що нам сьогодні слід змінити в собі, щоб чиста жертва наших героїв не була марною? А відповідь повинен дати собі кожен ыз нас, дивлячись на їхню жертву, на стан нашого суспільства, на відповідальність за нашу свободу, за нашу любов та віру в Бога, яка має бути основою будь-якого поступу. Одразу після хресної ходи у нашій каплиці було відслужено парастас за упокій всіх душ, як героїв Небесної сотні, так і всіх тих, хто, поїхавши захищати нашу землю, вже більше не повернувся додому живим.

«Дякуємо вам за жертовність і відвагу!» - саме під таким гаслом розпочався вечір пам’яті, присвячений нашим героям Небесної сотні, який організували наші семінаристи у співпраці з Вишгородським міським хором «Коралі» та сучасною поетесою – Магдою Дзвін. Пам’ятні відеоролики, ліричні пісні, декламування віршів, спів духовної музики справді допомогли нам пригадати про події, від початку яких вже минуло 4 роки, проте спогад про них ще до сьогодні відлунює болючим щемом у кожному серці…

Вечірні чування продовжилися молитовним читанням Слова Божого – Lectio Divina, яку попровадив о. Петро Октаба, ОР, щиро ділячись із присутніми своїм досвідом стосунків та спілкування з Богом. А окрім того, кожен мав змогу розповісти про власні думки та особистий досвід.

Завершальною частиною чувань була молитва Тезе, під час якої лунали пісні прослави та подяки Богові, читання псалмів та підношення прохань до Нього.

бр. Іван Мікловш, V курс, бр. Михайло Крамар, IV курс

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next