АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ і митрополит РКЦ в Україні зустріли у Львові особистого посланця Папи Римського

Вівторок, 08 березня 2022, 21:58
У вівторок, 8 березня, в Україну з особливою місією прибув кардинал Конрад Краєвський, розподілювач папської милостині. Метою його візиту є засвідчити особисту близькість Святішого Отця Франциска до українського народу, який потерпає від війни.
Архиєпископ Мечислав Мокшицький, кардинал Конрад Краєвський і Блаженніший Святослав – Львів, 8 березня 2022 року Архиєпископ Мечислав Мокшицький, кардинал Конрад Краєвський і Блаженніший Святослав – Львів, 8 березня 2022 року

У Львові папського легата зустріли Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав та митрополит Львівський РКЦ в Україні архиєпископ Мечислав Мокшицький. Кардинал Краєвський розповів, що бажає відвідати в Україні центри соціального служіння та зустрітися з біженцями й усіма тими, хто є жертвами війни Росії проти України.

Під час зустрічі кардинал Краєвський, Блаженніший Святослав і архиєпископ Мечислав мали змогу безпосередньо поспілкуватися з Папою Франциском. Папський легат розповів Святішому Отцеві про перші враження від візиту, зокрема про те, що побачив на території Польщі. Папі було також повідомлено програму візиту його посланця в Україну, яку попередньо обговорили учасники зустрічі.

Важливо зауважити, що візит папського легата в Україну не має запланованої дати завершення. Святіший Отець доручив йому бути в Україні стільки, скільки буде потрібно, щоб забезпечити від імені Апостольської cтолиці супровід українського народу в цих драматичних моментах його історії.

«Папа Франциск хоче бути особисто присутній через свого легата. І в цьому полягає мета його візиту», – наголошує Глава УГКЦ.

Детальної програми перебування кардинала Конрада Краєвського в Україні ще не опубліковано, однак відомо, що в четвер, 10 березня, він відвідає центри соціального служіння УГКЦ і візьме участь у спільній молитві з представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.

Пригадуємо, під час недільної зустрічі з паломниками 6 березня 2022 року Папа Франциск оголосив про спеціальну місію двох кардиналів – кардинала Краєвського, елимозинарія, щоб доставити допомогу потребуючим, і кардинала Черні, в. о. префекта Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові. За словами Святішого Отця, присутність двох кардиналів там, на місці, – це присутність не тільки Папи, а й усього християнського люду, що хоче бути близьким та сказати: «Війна – це безумство! Зупиніться, будь ласка! Подивіться на цю жорстокість!».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next