АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ із делегацією на чолі з Послом України в Лівані обговорив план допомоги постраждалим у Бейруті

П'ятниця, 14 серпня 2020, 16:42
Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся сьогодні, 14 серпня, із представниками Ліванської спільноти. Серед них: пан Ігор Осташ, Посол України в Лівані, пан Родріг Мерхеж, президент Ліванського культурного центру в Україні, Ельян Сассін, голова Маронітської спільноти в Україні, та Станіслав Литвинов, координатор ініціативної групи підтримки постраждалих у Бейруті «Друзі Лівану».

Під час зустрічі делегати від імені ліванського народу, зокрема від імені Патріарха Маронітів – Раї і інших християн Лівану, висловили подяку за лист-солідарності і за підтримку, яку вони відчувають від імені Української Греко-Католицької Церкви.

Було зазначено, що сьогодні Ліван потребує особливої уваги всіє міжнародної спільноти, зокрема християнської, тому що після великого вибуху у Бейруті близько трьохсот осіб загинуло і майже триста тисяч людей втратили дах над головою. Ба більше найбільш ураженим був саме християнський квартал Бейруту. Як наслідок християни різних конфесій, зокрема чотирьох Католицьких Східних Церков є серед тих, хто постраждав найбільше.

Під час зустрічі зауважили, що останній тиждень суспільно-політична ситуація в Лівані загострилася, оскільки вибух оголив глибокі суспільні проблеми, які переживає сьогодні ліванське суспільство.

«Тому сьогодні ті, які постраждали від вибуху потребують особливої молитви. Підтримки, уваги і гуманітарної допомоги», - ствердив Блаженніший Святослав.

Окремо сторони узгодили практичні кроки для допомоги постраждалим. Зокрема надаватиметься гуманітарна допомога для тих, хто залишився без домівки і без засобів для існування.

У розмові також обговорили питання життя української громади в Лівані, зокрема у Бейруті. Позаяк велика частина українців мешкала саме у християнському кварталі.

«Ми обговорили необхідні кроки щоб допомогти українцям, які там перебувають, щоб належно забезпечити душпастирську опіку греко-католицькій громаді, що там проживає», - сказав Предстоятель УГКЦ.

Насамкінець, на прохання делегації, Блаженніший Святослав записав відеозвернення до вірних про необхідність організації акції допомоги і солідарності з постраждалими.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next