АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ з делегацією ЮНЕСКО обговорив питання збереження та розвитку «Вілли Андреа» у м. Кастель Гандольфо

Вівторок, 06 липня 2021, 17:25
Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся сьогодні, 6 липня, з паном Мауріціо Ароніка, амбасадором ЮНЕСКО у Болонії, паном Едуардо Крізафуллі, директором Італійського інституту культури, та пані Тетяною Іжевською, заступницею голови Національної комісії у справах ЮНЕСКО.

Під час зустрічі сторони обговорили питання збереження культурної спадщини Української Греко-Католицької Церкви на терені Італії. Зокрема, йшла мова про здійснення необхідних кроків для збереження і розвитку унікальної пам’ятки, яка засвідчує присутність нашої Церкви в Кастель Гандольфо, — «Вілли Андреа».

«Це літня резиденція, яку митрополит Андрей Шептицький подарував Колегії святого Йосафата в Римі. Сьогодні ця посілість є власністю Апостольської столиці, її доглядають наші монахи-студити під проводом отця Ореста Козака», — пояснив Блаженніший Святослав.

За словами пана Мауріціо, ЮНЕСКО зацікавилася історичною пам’яткою «Вілла Андреа», яка сьогодні є важливим елементом культури та спадщини минулого і може бути важливим простором зустрічі та співпраці між різними культурами, народами, різними традиціями Католицької Церкви.

У розмові сторони визначили необхідні кроки, які важливо зробити, щоб зберегти цю пам’ятку і наповнити її новим змістом, зокрема як певний культурний і релігійний простір присутності УГКЦ в Італії.

«Ми домовилися створити робочу групу, а відтак напрацювати певний проєкт, який би допоміг надати нового життя цьому домові, цій унікальній пам’ятці архітектури, що пов’язує митрополита Андрея з нашою громадою в Італії і є певним посланням, щоб майбутні покоління могли черпати натхнення та орієнтири для будування нової культури в постковідному світі на прикладах таких постатей, як праведний митрополит Андрей Шептицький», — зазначив у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next