АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Архистратиг Михаїл з усім небесним воїнством бореться за Україну»

П'ятниця, 04 березня 2022, 10:37
Ми сьогодні молимося: архистратигу Михаїле і все небесне військо, усі небесні сили безплотні, воюйте за Україну, скиньте того диявола, який напастує нас, вбиває, несе розруху і смерть. Про це сказав з молитвою на вустах Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у щоденному воєнному зверненні з Києва.

Сьогодні, 4 березня, ми переживаємо дев'ятий день цієї страшної війни.

Глава УГКЦ відзначив, що вчора ми бачили жахіття бомбардувань наших міст – Сум, Харкова, особливо тяжкою була ситуація в Чернігові, де під бомбами загинуло щонайменше 33 людини.

«Сьогодні про Україну можна сказати: ріки крові і море сліз. Але особливо під ранок усі ми стрепенулися, довідавшись, що палає Запорізька атомна електростанція. Я сьогодні хочу звернутися до всіх тих, хто дбає про довкілля, хто дбає про екологічну свідомість людства, – негайно треба зробити все, щоб зупинити цю війну», – сказав він.

За його словами, зараз не лише людська гуманітарна катастрофа розгортається на наших очах, а може статися непоправний удар по Божому створінню, якого потім десятиліттями і століттями не можна буде поправити. «Україна пережила Чорнобиль і тепер стоїть на порозі нової атомної небезпеки, яка може бути гіршою в десятки разів», – сказав Блаженніший Святослав.

Глава Церкви відзначив, що з болем серця спостерігає, як мільйони людей покидають Україну як біженці.

«До вас, дорогі діти, доньки і сини нашого народу, кажу: чекаємо вас назад додому, коли над Україною буде мирне небо. Ваша мати Церква супроводжуватиме вас і допомагатиме вам там, де занесе вас лихоліття війни», – сказав він.

Та незважаючи на все Україна стоїть! Україна бореться.

«Хочу поблагословити українське військо, наших воїнів, дівчат і хлопців, які захищають мир в Україні. Завдяки вам сьогодні, на дев’ятий день війни, ми ще живі, завдяки вам Україна перемагає, Україна стоїть, Україна бореться», – сказав Блаженніший Святослав.

Україна також молиться. «Ми сьогодні відчуваємо, що архистратиг Михаїл з усім небесним воїнством бореться за Україну. Ми сьогодні молимося: архистратигу Михаїле і все небесне військо, усі небесні сили безплотні, воюйте за Україну, скиньте того диявола, який напастує нас, вбиває, несе розруху і смерть», – сказав він.

Глава Церкви подякував усім вірним нашої Церкви на поселеннях, у Канаді, Північній Америці, Західній Європі, які приймають біженців, які збирають гуманітарну допомогу, роблять усе можливе, щоб допомогти ближньому діяльною християнською любов’ю.

«Боже, благослови Україну, Боже, зупини війну! Нехай наша молитва, підсилена Твоєю благодаттю, стане щитом віри для нашої Батьківщини. Боже, дай Україні мир», – сказав Предстоятель.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next