АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ бере участь у черговій пленарній асамблеї Папської ради для сприяння єдності між християнами

Вівторок, 08 листопада 2016, 14:30
8-11 листопада у Ватикані відбувається чергова пленарна асамблея Папської ради для сприяння єдності між християнами. Темою цієї зустрічі є одне із ключових питань сучасного екуменізму: "Єдність між християнами: якою повинна бути модель повного сопричастя?"

Блаженніший Святослав, як член цієї Папської ради, бере участь у її роботі разом з іншими кардиналами та архиєпископами, членами та експертами цієї Ради. У своєму привітальному слові Глава УГКЦ поінформував присутніх про стан міжконфесійних стосунків в Україні, презентував Екуменічну концепцію УГКЦ, прийняту Синодом Єпископів нашої Церкви.

Посилаючись на твердження святого Папи Івана Павла ІІ, що Україна є лабораторією екуменізму, Предстоятель УГКЦ наголосив, що в умовах військової іноземної агресії збереження міжрелігійного миру є особливим досягненням української релігійної спільноти та її готовність бути разом зі своїм стражденним народом, як це заманіфестувала минулого тижня Всеукраїнська рада Церков і релігійних організації у м. Краматорську.

Глава УГКЦ підкреслив, що екуменічний діалог може бути справжнім лише тоді, коли ведеться в любові, але також і в правді, відкидаючи будь-яку інструменталізацію з політичною метою.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next