АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ бере участь у пленарній зустрічі Конгрегації для Східних Церков

Вівторок, 19 листопада 2013, 13:37
Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, бере участь у пленарній асамблеї Конгрегації для Східних Церков, що розпочалася сьогодні у Ватикані і триватиме до 22 листопада.

Тема зустрічі: «Східні Католицькі Церкви через 50 років після Другого Ватиканського Собору». У засіданнях беруть участь Глави Східних Католицьких Церков та члени Конгрегації, - повідомляє Радіо Ватикану.

Учасники нарад роздумуватимуть на цінною спадщиною Другого Ватиканського Собору в тому, що стосується християнського Сходу, та її впливом на дальше вчення Церкви, виявлене, зокрема, у проголошеному 1990 році Кодексі канонів Східних Церков, Апостольському листі блаженного Івана Павла ІІ «Orientale Lumen» та післясинодальному Апостольському навчанні Венедикта XVI «Ecclesia in Medio Oriente». Відбудеться також підбиття підсумків роботи дикастерії та затвердження подальших планів.

У четвер, 21 листопада, кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації, очолить Божественну Літургію в базиліці Святого Петра у співслужінні з учасниками пленарної зустрічі, а у спільній молитві за мир у Святій Землі та всьому Близькому Сході єднатимуться представники папських колегій та інших східних інституцій Рима. Опісля Папа Франциск прийме Патріархів та Верховних Архиєпископів, щоб обговорити становище східних католиків у Святій Землі, Східній Європі, Індії та в діаспорі. Після цього відбудеться аудієнція для всіх учасників пленарної асамблеї. 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next