АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ бере участь у святкуваннях першого візиту до Польщі святого папи Івана Павла ІІ

Понеділок, 26 серпня 2019, 23:37
У ці дні згадують 40-ліття першого візиту до Польщі святого папи Івана Павла ІІ, який відбувся у 1979 році. Однією з центральних подій було свято Ченстоховської Матері Божої, яке відбулося 26 серпня на Ясній горі. Цей візит став провісником падіння комуністичного режиму як у Польщі, так і в цілій Східній Європі. За 10 років було повалено берлінський мур і вийшла з підпілля Українська Греко-Католицька Церква.

На запрошення єпископату Польщі для участі у цьогорічних святкуваннях прибув Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Він очолив вечірню молитву перед чудотворною іконою Богородиці, під час так званого Ясногурського апелю.

У слові Блаженніший, зокрема, сказав: «У цих подіях ми чітко бачимо чудесне заступництво Матері Божої та особливу роль святого папи Івана Павла ІІ. Вони повалили комунізм, завдяки поставі папи Івана Павла ІІ став відомим на весь світ мученицький подвиг знаних і незнаних свідків християнської віри у Східній Європі. Ми сьогодні дякуємо Богові за відродження вільної Польщі та України».

Блаженніший Святослав анонсував спільне рішення єпископів Польщі і України про проголошення святого папи Івана Павла ІІ покровителем польсько-українського примирення.  Глава УГКЦ бере участь у засіданнях Польської Єпископської Конференції у Ченстохові.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next