АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ бере участь у зустрічі президентів Конференцій Католицьких Єпископів Європи

Субота, 12 вересня 2015, 15:07
11-16 вересня 2015 року у Святій Землі, у Галилеї та Єрусалимі, відбувається чергова щорічна зустріч президентів Конференцій Католицьких Єпископів Європи.

Цього року на цій зустрічі Україну представляють Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, Архиєпископ Петро Мальчук, Ординарій Києво-Житомирський РКЦ, та владика Мілан Шашік, Єпарх Мукачівський.

Звертаючись до присутніх, Блаженніший Святослав поінформував глав локальних Католицьких Церков про пастирські обставини служіння Церкви в Україні, назвавши їх «найбільшою гуманітарною катастрофою у Європі після закінчення Другої світової війни».

Глава УГКЦ подякував співбратам у єпископському служінні за молитву і підтримку українського народу, зокрема за співпрацю з європейськими структурами Карітасу, що дало можливість надати невідкладну допомогу тисячам постраждалим від воєнних дій.

Відтак Предстоятель УГКЦ закликав до подальшої солідарності з Україною. «Хоча західні ЗМІ не говорять більше про війну проти українського народу, але агресія продовжуються і, за словами Папи Франциска, ми мусимо перемогти байдужість, щоб збудувати мир!» - наголосив Блаженніший Святослав.

Слід відзначити, що зібрані єпископи молитимуться у святих місцях: Капернаумі, Назареті, Вифлеємі та Єрусалимі - за мир в Україні та за українське військо і за всіх постраждалих.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next