АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ благословив мініатюрне зображення Патріаршого собору на Закарпатті

П'ятниця, 10 лютого 2017, 11:52
Нещодавно Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у Закарпатському парку мініатюр благословив зображення Патріаршого собору Воскресіння Христового, що в Києві.

Закарпатський парк мініатюр є другим чинним музеєм мініатюр просто неба в Україні. Він збудований у 2014 році біля храму Петра і Павла, який є найвище розташованим в нашій країні храмом, посвяченим Верховним апостолам (600 м н. р. м), і знаходиться на території гірськолижного комплексу «Зоряні Карпати».

У Закарпатському парку мініатюр є експонати храмів, замків Закарпаття, стилізоване закарпатське село з українською, угорською, румунською та словацькою архітектурами, а також експозиція ремесел, притаманних Закарпаттю.

Знаковим для храмових експонатів є те, що їх благословляли єпископи:

собор Святого Петра в Римі – владика Іриней (Білик), канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре;

Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві – Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ;

собор Святого Юра у Львові – Архиєпископ Ігор (Возьняк), Митрополит Львівський;

собор Воздвиження Чесного Хреста в Ужгороді – владика Мілан (Шашік), Єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії;

храм Пресвятої Тройці в Ялті (перший греко-католицький храм в Криму) – владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ (святитель храму в Ялті).

Унікальною експозицією є храми «трьох Софій» – у мітах Стамбул, Київ, Рим.

Довідка: Храм Петра і Павла у с. Вишка був освячений 2010 р.Б. єпископами Міланом (Шашік) та Богданом (Дзюрах) і, як і парк мініатюр, був збудований на кошти родини Петра та Оксани Токачів.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next