АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ для Catholiс News Service: «Єпископи Синоду міркували про те, як допомогти чоловікам та жінкам зробити подружній шлях щасливим»

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 14:56
Коли розпочалася XIV Звичайна асамблея Синоду Єпископів, присвячена темі «Покликання і місія сім’ї в Церкві та сучасному світі», ніхто не знав напевне, як вона завершиться. Це було, направду, велике та сильне обговорення, щирий обмін думками. Я мушу відзначити й велику відповідальність, яка лягла на синодальних єпископів у підготовці заключного документа Синоду.

Про це сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у коментарі для Catholiс News Service.

Тож хто під час синодального обговорення залишився у виграші, а кого Церква атакувала з приводу сімейних проблем і навчала з приводу шлюбного статевого життя? «Ми, єпископи із різних країн, соціальних та політичних ситуацій, були пройняті одним духом. Ми були стурбовані з приводу складних ситуацій, в яких опинилися сучасні сім’ї. Так, ми переконані, що тільки правда про сім’ю може стати не тільки меседжем до милосердя та зцілення, а й міцним фундаментом захисту подружжя», - зазначив він. За його словами, ніхто не прибув на Синод, аби змінити вчення Церкви про подружжя та сім’ю. Однак усі одноголосно були прониклися тим, як допомогти сьогодні чоловікам і жінкам, особливо молоді, у тому, щоб зробити подружній шлях щасливим.

«Ми були дуже щирими і невимогливими слухаючи. Цей обмін думками та відверта дискусія керувалася силою Святого Духа, правдивим духом нашого Синоду», - додав він.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next