АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ для радіо «Ватикан»: «У зоні АТО місцеві люди звертаються до влади з проханням створити там греко-католицькі парафії»

П'ятниця, 09 жовтня 2015, 19:04
Те, що відбувається сьогодні в Україні, є війною, яка зачепила різні аспекти життя українців. Ми сьогодні маємо відносне затишшя на Донбасі. До справедливого миру ще досить далеко. Ми ніколи не знаємо, коли можуть відновитися бойові дії. Попри це, сотні тисяч українських родин щодня моляться за своїх синів, чоловіків, рідних і близьких, які є на фронті, і це є дуже болючою раною, дійсністю українського народу.

Про це сказав у коментарі для радіо «Ватикан» Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, коментуючи теперішню ситуацію в Україні.

Він також зазначив, що Українська Церква реагує на всі ці виклики: «Ми надаємо душпастирську опіку нашим військовослужбовцям та всім, хто її потребує. Останніми місяцями ми побачили такі цікаві феномени, що в місцях постійної дислокації наших військових частин і навіть в районі АТО дуже багато місцевих людей звертаються до влади з проханням створити греко-католицькі парафії. Гадаю, вони побачили добрий приклад справжнього душпастиря в особі греко-католицького військового капелана».

Блаженніший Святослав додав, що військовий капелан насамперед є священиком для армії, а не для цивільного населення. Однак те, що з боку місцевих людей простежується така повага до УГКЦ, є викликом. Бо потрібно знати, як на це правильно відповісти, як послужити тим людям, які шукають Божого Слова саме в УГКЦ.

Він також повідомив, що в Криму УГКЦ намагається надавати душпастирську опіку вірним, попри те, що відбувається так званий «процес перереєстрації громад відповідно до російського законодавства». «Час, коли це можна робити, закінчиться 1 січня 2016 року. На сьогодні ще жодна наша громада не була перереєстрована, хоча я знаю, що такі намагання з боку наших вірних були. Як буде виглядати доля греко-католиків в Криму після 1 січня, ми ще достеменно сьогодні не знаємо, хоча намагаємося надавати душпастирську опіку нашим вірним так, як там дозволяють сьогодні обставини», - сказав Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next