АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ до братів Тезе: «Як повернетеся додому, розкажіть усім, що українці знаходяться в пасхальній мандрівці до свободи і гідності»

Субота, 18 квітня 2015, 07:24
Великдень цього року ми в Україні святкуємо по-особливому, бо переживаємо пасхальну радість серед болю і смутку війни. Ми переконані, що воскреслий Христос перебуває з нами. Він є нашим миром і надією. Він - наш новозавітний пасхальний агнець.

Про це сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав  17 квітня 2015 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві під час екуменічної молитви Тезе за мир в Україні. Участь у богослужінні взяв владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, а також гості - брат Алоїс, який очолює всесвітню екуменічну спільноту Тезе, та його співбрати.

Блаженніший Святослав подякував спільноті братів Тезе за єдність у безперервній і постійній молитві за мир в Україні: «Ми можемо стверджувати, що сьогодні кожен, хто відвідує Україну, має нагоду, торкаючись ран України, торкнутися ран самого Ісуса Христа. Ми потребуємо вашої молитви і вашої духовної дружби».

Див. також: Трансляція молитви Тезе з Патріаршого собору Воскресіння Христового

Першоієрарх Церкви зазначив, що сьогодні багато людей міркують про те, як зупинити несправедливого агресора. Однак, на його переконання, християни мають надзвичайну могутню силу - молитву. «Цього вечора ми разом молимося і відчуваємо присутність між нами живого Христа, - продовжив проповідник. - Коли ви повернетеся додому, до країн Західної Європи, будь ласка, розкажіть усім, що українці знаходяться в пасхальній мандрівці до свободи і гідності. Розкажіть усім, що Україна сьогодні спливає кров’ю, захищаючи своє право на існування. А також скажіть, що наша держава перебуває в постійній безперервній молитві й тому вона - жива».

Наприкінці він додав, що, як довго ми молимося, так довго ми живемо. Бо таким чином «ми дихаємо духом воскреслого Христа».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next