АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ до учасників 13-го Екуменічного тижня: «Відповідальність за довкілля не є лише турботою однієї Церкви в Україні»

Четвер, 08 жовтня 2020, 11:27
Людина стала – через спосіб життя і хижацький вигляд сучасної цивілізації – причиною і водночас жертвою теперішньої екологічної кризи, що набуває глобальних масштабів. Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у листі до учасників 13-го Екуменічного соціального тижня під назвою «Почути крик землі: інтегральна екологія в дії», який відбувається у Львові 7–10 жовтня 2020 року.

«Господь Бог створив людину як вінець свого творіння. Людина завдяки своїй творчості покликана бути іконою Творця, управителькою створеного світу, щоби забезпечити його гармонійний розвиток», – наголосив Предстоятель.

«Констатую, що відчуття відповідальності за довкілля не є лише турботою якоїсь однієї Церкви в Україні. Дуже важливо, щоб ця благородна справа поваги до створеного світу та пошана до Бога-Творця сьогодні стала спільним зусиллям усіх християн України, щоб тема екологічного навернення набрала екуменічного характеру. У цій ділянці ми можемо і повинні багато зробити разом, зокрема з нашими православними братами», – вважає Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав нагадує слова Папи Франциска, який в своїй екологічній енцикліці «Laudato Si» зазначає: «Руйнування довкілля є надзвичайно серйозною проблемою, і не лише тому, що Господь довірив цей світ людині, а й тому, що саме людське життя є даром, який потрібно захищати від різних негативних впливів».

Довідка

7–10 жовтня 2020 року в онлайн-форматі відбувається «13-ий Екуменічний соціальний тиждень». Дискусії та конференції транслюються на платформі Zoom, а також через Facebook та YouTube.

Форум організований у партнерстві із Фондом Конрада Аденауера в Україні, за сприяння Львівської міської ради та експертної підтримки Управління екології міста, Ініціативи «Чисте місто», МБО «Екологія. Право. Людина», Українського католицького університету (Інститут лідерства та управління, Інститут релігії та суспільства, Львівська бізнес-школа, Програма соціальної роботи, Асоціація випускників), Екобюро Української Греко-Католицької Церкви, Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету ім. Франка, Міжнародного центру «Інтеграція», Освітньо-методичного центру імені О. Дзеровича, ГО «Центр екобогослов'я та сталого розвитку» та ін.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next