АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Добрий священник плаче болем і тішиться радістю своїх парафіян»

П'ятниця, 11 вересня 2020, 11:10
Добрий священник є той, що супроводжує своїх людей і бере на себе їхні болі, труднощі, а так само їхні радощі. Cпівчуває в їхніх болях і тішиться їхніми радощами. Таку характеристику доброго священника дав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, відповідаючи на запитання, яким має бути добрий священник.
Фото: Стефан Фартушок Фото: Стефан Фартушок

Добрий священник має бути доброю людиною. «Це перший і найважливіший елемент, – вважає Предстоятель. – Бо не можна бути добрим християнином, не будучи доброю людиною. Тому, йдучи за цією логікою, добрий священник має бути доброю людиною, справжнім християнином, вести глибоке особисте духовне життя».

А відтак, додав він, добрий священник має бути досконалим образом доброго пастиря Христа. Добрий пастир – це вершина священничого служіння. Тому сам Христос дає нам приклад такого доброго пастиря, коли каже: «Добрий пастир душу свою покладе за своїх овець».

«Добрий пастир – це той, що приходить, аби дати, а не взяти. Добрий пастир – це той, що приходить, аби мали життя вповні. Це ті головні засади та принципи, за якими ми маємо виховувати наших священників», – резюмував Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав відзначає, що в сучасних обставинах добрий священник завжди буде перейматися добром своїх парафіян. «Сьогодні у Вселенській Церкві стверджується, що найважливішим методом душпастирства є бути поруч, – сказав він і додав: – Навіть більше, добрий священник є не той, що пасивно перебуває поруч, а той, що може зробити видимим і присутнім Господа Бога поруч з людиною, зокрема в драматичних моментах її життя».

Так, Ісус Христос каже, що ніхто не є добрим, крім самого Бога. «Але щоразу, коли ми намагаємося наслідувати нашого Бога своїми вчинками, словами і ділами, коли ми намагаємося віддзеркалювати Його в нашому житті, тоді ми можемо бути добрими на Божий образ і Божу подобу», – переконує Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next