АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Греко-католики підготували пам’ятку виборця, якою керуватимуться на президентських виборах»

Вівторок, 18 грудня 2018, 14:08
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав представив головні моменти пам’ятки виборця, яку уклали вірні греко-католики і яка буде розповсюджуватися від імені УГКЦ як моральний орієнтир на наступних президентських виборах України.

Про це повідомив Предстоятель УГКЦ на черговому Національному форумі «Трансформація України», який відбувся в Києві 18 грудня 2018 року.

Глава УГКЦ нагадав, що наприкінці вересня відбувся Всеукраїнський з'їзд мирян УГКЦ. І в центрі уваги активних мирян, мирянських рухів, різних спільнот і організацій була ідея трансформації України. За підсумками була висунута ініціатива підготувати певну пам'ятку виборця, щоб від імені Церкви можна було давати людям моральні орієнтири, як розібратися в різних виборчих програмах, які вони чутимуть на найближчих президентських, а потім на парламентських виборчих кампаніях.

За словами Блаженнішого Святослава, миряни самі опрацювали декалог українського політика, згідно з яким вони будуть здійснювати свій свідомий і відповідальний вибір, коли в наступному році обиратимуть Президента.

Глава Церкви представив основні моменти цієї пам'ятки виборця. «Насамперед, як дуже важливий моральний фундамент європейської України, яку ми разом хочемо збудувати, миряни поставили вимогу захисту людського життя від зачаття до природної смерті», – повідомив Предстоятель УГКЦ.

Наступна вимога – захист гідності кожної людської особи. Бо повага до гідності людської особи є наріжним каменем соціальної доктрини Церкви.

Третя складова пам'ятки – захист сімейних цінностей в нашій Українській Державі.

«Наші миряни будуть дуже вимогливими до різних політиків, які висуватимуть свою кандидатуру на виборах, будуть вимагати, щоби вони захищали сім'ю як базову клітину українського суспільства. А відтак кандидати мають узяти на себе обов'язок протистояти різного роду ідеологіям чи моделям поведінки, які руйнують сімейні цінності», – наголосив Блаженніший Святослав.

За його словами, тут варто згадати так звану ідеологію гендеру, яка сьогодні намагається завоювати юридичне поле України…

«Дуже важливою вимогою, – відзначив духовний лідер українців, – яку наші виборці будуть ставити до своїх обранців, це є причина, чому той чи той політик хоче йти до влади. Якщо хтось намагатиметься йти до влади, щоб панувати, а не служити, то такого політика і таку політичну партію наші люди не будуть підтримувати».

Глава УГКЦ побажав, щоб розмова на Форумі перейшла з рівня певних ідей до моделей їх втілення. «Щоб звершили завдання, яке поставили собі на початку наших зустрічей, – сформулювати загальнонаціональний план розвитку нашої держави, побудови європейської моделі нашої держави. Кожен, хто хоче бути обраним у нашому народі, повинен узяти на себе відповідальність втілювати цей план, цю мрію кожного українця», – сказав Предстоятель на завершення.

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next