АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: Майбутнє УКУ у поєднанні новітніх освітніх досягнень і глибокого досвіду віри мучеників

Понеділок, 06 вересня 2010, 16:46
5 вересня 2010 року у Львові освятили фундамент університетського містечка УКУ. Блаженніший Любомир (Гузар) у співслужінні тридцяти двох єпископів з України, Західної Європи, Америки та Австралії і священиків заклав капсулу у фундамент майбутнього житлового корпусу університету. На місці університетського містечка також збудують церкву, академічні корпуси, бібліотеку, інформаційний центр, музей та готель.
5 вересня 2010 року у Львові освятили фундамент університетського містечка УКУ. Блаженніший Любомир (Гузар) у співслужінні тридцяти двох єпископів з України, Західної Європи, Америки та Австралії і священиків заклав капсулу у фундамент майбутнього житлового корпусу університету. На місці університетського містечка також збудують церкву, академічні корпуси, бібліотеку, інформаційний центр, музей та готель. Молитовні заходи розпочалися в храмі Блаженних мучеників УГКЦ, що на вул. Стрийській, 29 (біля Стрийського парку). Тут єпископи, священики та миряни помолилися Молебень до блаженних греко-католицьких мучеників. Після цього процесійною ходою всі перейшли на будівельний майданчик. «Сьогодні ми заклали капсулу в фундамент майбутнього університетського містечка саме в тому місці, де проживатимуть найбільш потребуючі, наші неповносправні друзі, – зауважив о. д-р Борис Гудзяк, Ректор УКУ. – Вони були ізольовані від суспільства, і, зокрема, від академічного середовища. Це декларація нашої відкритості до різних суспільних середовищ, з якими ми готові співпрацювати і разом з ними вчитися жити вірою». Глава УГКЦ наголосив, що Український католицький університет – це щось більше, ніж наукова установа. «Це спільнота людей, – студентів, викладачів, працівників, – які шукають своє майбутнє у поєднанні новітніх наукових досягнень і глибокого досвіду віри мучеників. Бо за допомогою досвіду мучеництва ми можемо глибше поглянути в зміст нашого існування». «Наш університет відкриває очі на правду життя не тільки засобами позитивної науки, – додав Глава УГКЦ. – Він є спільнотою свідків, які відповідають на потреби сьогодення, підкреслюючи вартість і гідність людини. Ваша діяльність є дуже важливим чинником у розбудові нового і кращого майбутнього». У своєму привітальному слові Мирослав Сеник, Голова Львівської облради, заохотив присутніх у зведенні університетського містечка «послужити Богові тими талантами, які Він нам дав: інженерними, будівельними, меценатськими та іншим не менш важливими здібностями». Міський голова Львова Андрій Садовий назвав університетське містечко УКУ «містом завтрашнього дня, яке зводиться на фундаменті віри та науки».

Відділ інформації і зовнішніх зв’язків УКУ
http://ucu.edu.ua/news/2985/

Довідка Проектом будівництва університетського містечка Українського католицького університету передбачено зведення таких об’єктів: Академічний корпус, завдяки якому можна збільшити кількість спеціальностей і професійних шкіл. Ця споруда матиме аудиторії, офіси для викладачів, великий зал та їдальню. Житловий корпус, де студенти й викладачі університету зможуть жити разом і творити особливу університетську атмосферу. Будівля розрахована на 180-200 студентів, міститиме також спеціальне житло для людей із особливими потребами зі спільноти L’Arche (Ковчег). Бібліотека та інформаційний ресурсний центр, що дасть УКУ змогу зберігати лідерство в інформаційних технологіях. Сучасна, велика гуманітарна бібліотека із завжди актуальною літературою і базою даних з менеджменту, політики, економіки тощо. Церква й пасторальний центр, які стимулюватимуть духовне зростання студентів і всієї спільноти. Церква стане зразком для університетського капеланства у вищих навчальних закладах в Україні.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next