АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Мене вражає позиція закордонної Російської Православної Церкви... і засмучує позиція патріарха Кирила»

Неділя, 13 березня 2022, 21:01
«Свого часу суд над такими діями винесе сама історія», – зазначив Глава УГКЦ, відповідаючи на запитання ведучого Радіо НВ про оцінку ролі РПЦ у війні росії проти України. «Адже патріарх Кирило транслює пропагандистські меседжі російського телебачення, фактично, благословляє на вбивство. Чи є це злочин? Чи є РПЦ співучасником злочину?» – запитав журналіст.

«Мене вражає позиція закордонної РПЦ, її структур у Європі, які зовсім по-іншому оцінюють війну. Зокрема, вразила позиція представників мюнхенської ієрархії, які засудили агресію Росії проти України і звернулися до своїх вірних, росіян, щоб ті приймали біженців з України. Вони організовують збір коштів для наших біженців, щоб допомогти нам», – розповів Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав підкреслив, що з боку росії ведеться використання Церкви для маніпуляцій і своєї воєнно-політичної пропаганди і це неприпустимо:

«Бачимо, що ведеться маніпуляція правдою з боку самої росії, використання Церкви для своєї військової пропаганди. Думаю, що це неприпустимо. Але весь вільний світ, католицький, православний і протестантський, рішуче протистоїть такій позиції. Знаю, що пишуться десятки листів до Кирила з вимогою негайно зупинити війну».

«Ненависть висушує душу, черпаймо сили з любові»: Інтерв’ю Блаженнішого Cвятослава для Радіо НВ

При цьому Глава УГКЦ зазначив, що УПЦ МП в Україні «підтримує нашу державність, бачимо чіткі меседжі, які подає Блаженніший Онуфрій».

Варто додати, що сьогодні в соціальних мережах поширилося відео, на якому патріарх Кирило передає ікону керівнику росгвардії, а той у відповідь рапортує, як вони «ефективно» здійснюють свою «контроперацію» в Україні.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next