АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ на похороні владики Мілана Шашіка: «Він був гідним наступником апостолів»

Понеділок, 20 липня 2020, 20:28
20 липня 2020 року Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав узяв участь у похороні владики Мілана Шашіка, правлячого єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії. На похорон разом із Предстоятелем численно прибули владики Синоду Єпископів УГКЦ.

«Ми прибули сюди, щоби провести в останню путь нашого брата новопреставленого владику Мілана», – сказав Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ розповів, як одного разу подорожував автомобілем разом із покійним владикою з нашої базиліки Святої Софії до собору Святого Петра в Римі, і владика сказав спонтанно таку фразу: «Для мене життя – це Христос, смерть – це прибуток».

«Сьогодні ми сумуємо, бо ще так багато спільних планів не змогли здійснити. Але коли вдивляємося в його постать, бачимо гідного наступника апостолів. Бо ми знаємо, що єпископ – наступник апостолів... Змістом, центральною думкою його апостольської проповіді було свідчення про те, що Христос воістину воскрес».

Глава Церкви відзначив: хто хоч трішки знав владику Мілана, його духовність, життєвий оптимізм, то не міг не бачити, що він своїм життям, а сьогодні навіть своєю смертю є свідком воскреслого Христа.

«Ми сьогодні хочемо подякувати владиці Мілану за всі моменти співпраці Мукачівської єпархії із Синодом Української Греко-Католицької Церкви. Дякуємо, що так активно брав участь у роботі нашого Синоду. Дякуємо, що разом з нами був голосом українського народу перед могутніми світу цього, перед усією світовою спільнотою про болі і страждання України», – зауважив промовець.

За його словами, владику Мілана сьогодні в УГКЦ згадують як того, хто невтомно дбав, щоби український народ зростав у вірі і будував своє життя на основах християнської моралі. «Ми сьогодні сумуємо за тобою, брате Мілане, але передаємо тебе в руки Воскреслого, якого ти любив, якого ти проповідував, якого ти свідчив усім своїм життям і смертю», – сказав Блаженніший Святослав.

Від імені всієї повноти Української Греко-Католицької Церкви Глава Церкви склав Мукачівській єпархії слова співчуття і єдності в молитві. «Ваш плач, ваші сльози сьогодні відлунюють у серцях мільйонів греко-католиків українців у всьому світі. Ми маємо, як греко-католики, спільну історію наших страждань і переслідувань. Ми маємо спільну історію воскреслої Церкви тут, на рідних землях. Ми маємо спільну місію, як греко-католики України, яку ще маємо спільно здійснити», – вважає Предстоятель.

«Нехай владика Мілан на небесах буде нашим молільником і заступником, щоб кожен із нас у своєму життєвому покликанні зміг виконати своє завдання – бути свідком віри воскреслого Христа», – насамкінець побажав Блаженніший Святослав.

Фото: mgce.uz.ua

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next