АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ на зустрічі з греко-католицькою громадою у Познані: «Інтеграція – так, асиміляція – ні»

Субота, 15 вересня 2018, 12:04
Тих, хто зараз живе в Польщі, прошу: зберігайте свою тотожність, віру в Бога. Говоріть до своїх дітей українською мовою, щоб вона була для них материнською. Людина, коли забуває про своє релігійне та національне коріння, ніколи не зможе любити себе, іншу людину, інший народ.

Про це 14 вересня 2018 року в Познані під час зустрічі з вірними УГКЦ просив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Зустріч із Предстоятелем УГКЦ відбулася у храмі Покрови Пресвятої Богородиці Вроцлавсько-Гданської єпархії УГКЦ у перший день церковного року.

Учасниками зустрічі були владика Володимир (Ющак), Правлячий єпископ Вроцлавсько-Гданської єпархії, місцевий парох та декан о. Роман Кілик, діти, молодь, батьки і старші, яких гуртує церковна спільнота.

У своєму слові Блаженніший Святослав відзначив, що УГКЦ хоче з увагою слухати та служити і помагати тим, які вимушені були емігрувати до інших країн. «Церква хоче бути доброю мамою, яка збирає своїх дітей, розпорошених по різних закутках. У ній ви маєте право і можливість знайти розраду, опору, силу і захист вашої гідності та вашого права. Гуртуйтеся довкола своєї Церкви», – закликав Блаженніший Святослав.

Предстоятель УГКЦ звернув увагу присутніх, що коли хтось інтегрується, то зберігає свою тотожність і передає іншим те, що має найцінніше. «А коли ж хтось втрачає себе, асимілюється, забуває мову й культуру, відходить від своєї Церкви і, можливо, навіть втрачає віру, то нічого доброго не зробить ані для своєї Церкви, ані для свого народу і держави. Церква є одним із  засобів зв’язку, який пов’язує тих, хто в лоні наших парафій, наших спільнот, із рідною традицією та Батьківщиною», – пояснив Глава УГКЦ.

Далі відбувся діалог у формі запитань – відповідей. Питання на кшталт: як нам далі бути, що чекає нас ближчим часом, чи єдність усіх християнських Церков можлива – вразили присутніх і самого Предстоятеля УГКЦ своєю безпосередністю.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next