АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав митрополита Володимира Війтишина з нагоди 60-річчя

Субота, 09 листопада 2019, 09:00
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав нагородив грамотою владику Володимира Війтишина, архиєпископа і митрополита Івано-Франківського, з нагоди 60-річчя з дня народження, яке святкуватимуть 9 листопада 2019 року.

«Святкування Вашого ювілею є для всіх нас знаком великого Божого благословення, яке через Ваше служіння, наче миро, спливає на боголюбивий люд Івано-Франківської архиєпархії. Разом із Вами зносимо до престолу Всевишнього наші молитви, дякуючи Йому за те, що покликав вас на дорогу жертовної посвяти Церкві та рідному народові», - сказано у тексті грамоти.

Предстоятель відзначив, що багатолітнє святительське служіння ювіляра, яке формувалося в часи підпілля, є взірцем життя доброго пастиря, який «кладе душу за своїх овець».

«У Вашій особі священнослужителі завжди знаходять мудрого порадника та сердечну підтримку. Для сотні тисяч вірних нашої Церкви, які проживають на гостинному Прикарпатті, Ви стали добрим батьком, ревним проповідником Христової правди. Завдяки Вашим старанням та плідній співпраці з духовенством, монашеством і мирянами Івано-Франківська архиєпархія зберігає віру та святість життя своїх славних мужів: Андрея Шептицького, Софрона Дмитерка та Софрона Мудрого», – мовиться у тексті нагороди.

Блаженніший Святослав відзначив також активну участь митрополита Володимира в діяльності Синоду Єпископів УГКЦ та безумовного авторитету серед владик, що сприяло прийняттю багатьох важливих рішень для блага Церкви, зокрема коли ювіляр виконував уряд патріаршого економа.

«Усе це свідчить про вас як про людину великої віри, яка щиро дбає про розвиток нашої Церкви, докладаючи до цього всіх зусиль. Нехай милосердний Господь сторицею віддячить Вам своєю благодаттю», – побажав Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next