АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ обговорив з послом Іспанії в Україні російський маніфест геноциду українського народу

П'ятниця, 29 квітня 2022, 21:32
Сьогодні, 29 квітня, у Києві Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся з послом Іспанії в Україні пані Сільвією Йозефіною Кортес Мартін. Зустріч відбулася на прохання пані посла.

Під час зустрічі обговорили загальну ситуацію в Україні.

Блаженніший Святослав подякував пані послу за те, що вона разом із дипломатами повернулася до Києва. Він підкреслив, що для України це є знаком великої підтримки і водночас свідченням того, що європейські країни вірять у перемогу України.

У розмові сторони заторкнули різні аспекти діяльності Церкви в умовах війни, обговорили гуманітарний аспект. Глава УГКЦ розповів про виклики соціального служіння, зокрема поділився досвідом останньої поїздки на південь України – до Черкас і Кропивницького.

Також порушили питання ідеологічної війни, яка, на переконання Предстоятеля, є причиною, а відтак ставить певні цілі для російської агресії в Україні. «Часто сьогодні говориться про військові аспекти війни, соціальні, гуманітарні чи політичні. Часто не розуміється ідеологічна складова війни, що також є її причиною», – наголосив Отець і Глава УГКЦ.

Учасники розмови обговорили маніфест геноциду українського народу, який росіяни видали як інструкцію для своїх військ в Україні. У цій інструкції йдеться про те, що українці  є не народом, а ідеологією, яка мусить бути покарана, викорінена. Непокірних потрібно «перевиховувати» у спеціальних таборах. Ба більше, у ній іде мова про винищення багатомільйонного народу в Україні як про одну з цілей війни.

Блаженніший Святослав попросив, щоб міжнародне співтовариство, зокрема дипломатичні представництва звернули увагу на це, бо такого типу тоталітарна ідеологія і її заклики чи цілі геноциду мусять бути осмислені і засуджені світовим співтовариством.

Зі свого боку пані посол запевнила Главу УГКЦ у постійній увазі Іспанії до війни в Україні, у підтримці гуманітарного служіння, а також у готовності до подальшого діалогу і співпраці.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next