АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ очолить Божественну Літургію на гробі святого Йосафата

Вівторок, 08 листопада 2016, 20:34
У п’ятницю, 11 листопада 2016 року, у переддень, коли за новим календарним стилем спогадується пам’ять святого Йосафата, Архиєпископа Полоцького, мученика за єдність християн, Блаженніший Святослав у базиліці Святого Петра у Ватикані очолить урочисту Архиєрейську Божественну Літургію. Богослужіння відбудеться на гробі святого Йосафата, який знаходиться під вівтарем святого Василія Великого (праворуч від головного престолу).

Організатори заходу (протоархимандрит Василіанського чину та ректор Папської української колегії святого Йосафата) звертаються з проханням до всіх, що бажають взяти участь в Богослужінні, прибути до базиліки до 7:20. Богослужіння розпочнеться о 7.30.

Довідка

За Григоріанським календарем, 12 листопада відзначається день Священномученика Йосафата Кунцевича, покровителя українського народу. Традиційно цього дня в базиліці Святого апостола Петра в Римі на гробі святого Йосафата щорічно  відправляється святкова Архиєрейська Божественна Літургія за участю духовенства та мирян. Починаючи від 1963 року, коли були перенесені мощі  святого до ватиканської базиліки Святого Петра, майже щороку тут служив отець та ісповідник Української Церкви патріарх Йосиф Сліпий (1892-1984).

chiesaucraina.it

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next