АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав освятив в Одесі «Дім милосердя» сестер Воплоченого Слова

Середа, 04 серпня 2021, 18:39
3 серпня 2021 року у с. Вапнярка поблизу Одеси Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, освятив монастирську каплицю Святих мучениць Софії та її дочок Віри, Надії і Любові, а відтак «Дім милосердя», яким опікуються сестри Чернечої родини Воплоченого Слова.

В урочистості взяли участь: владика Михайло Бубній, екзарх Одеський, о. Антоній Вацеба, провінційний настоятель Згромадження Воплоченого Слова, отці Воплоченого Слова, м. Марія Гошівська, провінційна настоятелька, численна група сестер згромадження з різних куточків України, члени ІІІ чину Воплоченого Слова, парафіяни храму Вознесіння Господнього УГКЦ із парохом о. Романом Мірчуком і запрошені гості.

У привітанні Блаженніший Святослав побажав сестрам бути мудрими жінками, які вміють вкласти добру закваску в тісто сучасної культури, щоб євангелізувати сучасний світ, сучасну родину, сучасних дітей та щоб цієї євангельської закваски ніколи не забракло в їхньому духовному житті.

Глава Церкви також побажав, щоб новоосвячена монастирська каплиця Святих мучениць Софії та її дочок Віри, Надії і Любові була місцем зустрічі з живим Христом для всіх.

Довідка

Сестри Воплоченого Слова почали свою діяльність на Півдні України у 2010 році. Будівництво «Дому Милосердя» у с. Вапнярка Лиманського р-ну Одеської обл. розпочали у 2012 році. Завершити зведення цього дому для потребуючих вдалося завдяки доброчинцям, яких скеровувало Боже Провидіння, адже як говорить у Святому Письмі псалмоспівець: «Силу чудес учинив Ти, Господи, Провидінням своїм над нами».

Сестри Воплоченого Слова служать в Одеському екзархаті при парафії Вознесіння Господнього в Одесі: навчають катехизму дітей і дорослих, провадять літні табори, допомагають убогим.

Департамент інформації УГКЦ
за повідомленням сестер Воплоченого Слова,
фото: о. Йосафат Бойко, ВС

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next