АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Папа закликає світ не забувати про «замовчувану» війну в Україні»

Понеділок, 25 квітня 2016, 20:51
«Для всіх українців дуже важливо, що Папа апелює до Європи та світу, щоб не забувати про цю "замовчувану" війну», – сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в інтерв’ю Католицькій агенції інформаційній.

Предстоятель Церкви нагадав, що збір коштів 24 квітня в церквах Європи і акція допомоги буде відповіддю на заклик Святішого Отця і проходитиме під гаслом: "Вони страждають, ми можемо допомогти їм, ми мусимо зробити це". Верховний Архиєпископ також відзначив чудову ініціативу партнерства польських і українських парафій.

Блаженніший Святослав підкреслив, що в Україні є найбільша гуманітарна катастрофа в Європі після Другої світової війни. "Наш континент, який представляє цивілізацію життя, і, як спільнота християнської ідентичності, повинен не тільки знати про ситуацію в Україні, а і як діяти. Також важливо, що Папа Франциск чітко повторює, що Україна є частиною Європи і українці гинуть за європейські цінності, які базуються на християнських основах», – сказав Глава Церкви.

Говорячи про допомогу, зокрема з боку Польщі, Предстоятель УГКЦ зазначив, що нещодавно написав листа Голові Єпископської Конференції Польщі Архиєпископу Станіславові Гондецькому, в якому нагадав про гарну ініціативу партнерства польських і українських парафій. «Приймаючи ідею партнерства, – вважає Предстоятель, – ще краще відповімо на заклик Папи. Співпрацюймо як сусіди і будуймо мир, ідімо далі й глибше на шляху польсько-українського примирення. Бо ніщо так не зближує людей, як особисті зустрічі та зв'язки на рівні парафій. Ми повинні зустрічатися і допомагати не тільки тоді, коли хтось страждає, і не тільки тоді, коли хтось нам наказує, а просто керуючись християнським сумлінням».

За його словами, єпископи, які входять до контактної групи Конференції Єпископату Польщі з представниками УГКЦ в Україні, патронують і підтримують цю ініціативу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next