АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Патріарший Собор стане моментом іспиту сумління»

Четвер, 13 серпня 2015, 14:44
Стратегія розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» – це не просто план, який ми для когось створили. Це загальноцерковний рух, це життя, яким ми живемо. Тому Патріарший Cобор – це добрий момент обміну досвідом та дарами. Також це момент іспиту сумління, щоб ми собі самі дали відповідь на запитання: наскільки ми є живою спільнотою як Церква?

Про це розповів Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму інтерв’ю для фільму «Обличчя живої Церкви», над яким працює творча група «Живого.ТБ». Прем’єрний показ фільму заплановано на 25 серпня, на час роботи VI сесії Патріаршого Собору УГКЦ.

Глава Церкви підкреслив, що в УГКЦ є різні парафії: ті, які народжуються, ті, які дозрівають, і ті, які перезрівають і навіть – які завмирають. «Тому нам так важливо обмінятися тими дарами, що їх ми сьогодні маємо, а відтак перейняти певний досвід, яким живе наша спільнота, скажімо, в іншій країні чи, можливо, і на іншому континенті. Нам так важливо зрозуміти, де ми знаходимося в тій стратегії», – зазначив Блаженніший Святослав.

Окреслюючи основні напрямки розвитку Церкви в цьому стратегічному плані, Предстоятель УГКЦ додав: «Ми відкриті на те, що Господь поставить свої корективи (в ньому. - Ред.)». Бо Церква – Тіло Христове, а не людська установа, яка має план свого стратегічного розвитку.

«Останнє слово в житті Церкви завжди є за Христом, який є її Головою. Він є Нареченим всієї церковної спільноти, яка є Його невістою», – пояснив він.

Як зазначив Глава УГКЦ, історія вносить свої корективи і в церковне життя також: «Ще п’ять років тому ми не уявляли, що в Україні почнеться війна. Ми не думали, що наша держава почне переживати Революцію гідності. І вже точно ми не знали, що місцем зустрічі з живим Христом буде не тільки парафіяльна спільнота, а й київський Майдан і передова на фронті».

Тому, на його думку, саме цей Патріарший Собор стане «моментом слухання Божого Слова, коли Христова невіста розмовляє зі своїм Женихом, слухає Його, зустрічає Його і відповідає на Його поклик».

Нагадуємо, що 25 - 27 серпня в Івано-Франківську проходитиме VI сесія Патріаршого Собору Української Греко-Католицької Церкви «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next