АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ передав командуванню військово-морських сил України ікону Матері Божої Неустанної Помочі

Середа, 04 серпня 2021, 20:44
Сьогодні, 4 серпня 2021 року, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, зустрівся з командувачем військово-морських сил України контрадміралом Олексієм Неїжпапою. Зустріч відбулася в Одесі у приміщенні Командування ВМС. У ході зустрічі Глава Церкви передав військово-морським силам ЗСУ автентичний список ікони Матері Божої Неустанної Помочі, оригінал якої перебуває у храмі Святого Альфонса Ліґуорі в Римі. Сама ж ікона, що шанується християнами східної та західної духовних традицій, – особливий сакральний символ єдності Христової Церкви.

Відповідно до рішення Синоду Єпископів УГКЦ від 2017 року, щорічно першої неділі липня Українська Греко-Католицька Церква в особливий спосіб вшановує ікону Матері Божої Неустанної Помочі, що нагадує нашим вірним про невпинну турботу та материнське заступництво Пресвятої Богородиці за Божий люд. День вшанування цієї ікони збігається зі святкуванням Дня військово-морських сил України. Саме тому 2 липня 2021 року Блаженніший Святослав закликав усіх людей доброї волі долучитися до молитви за весь особовий склад українського військового флоту. Така ініціатива Глави УГКЦ знайшла щирий відгук і широку підтримку в серцях наших вірних.

Глава УГКЦ запевнив командувача у глобальній молитовній підтримці військовослужбовців ВМС України з боку вірних УГКЦ, що сьогодні проживають на всіх континентах земної кулі.

«В особі Матері Божої Неустанної Помочі військово-морські сили України одержують завжди вірну підтримку та невтомну заступницю перед Божим престолом. Ми ж, як Церква Христова в Україні та на поселеннях, готові й надалі через наших капеланів спільно з іншими українськими Церквами надавати всю необхідну духовну допомогу матросам, старшинам і офіцерам українського військового флоту», – зазначив Предстоятель.

Командувач ВМС України виразив щиру вдячність за ініціативу Блаженнішого Святослава і безцінний духовний дар – ікону Матері Божої Неустанної Помочі, до якої тепер зможуть звертати свої молитви українські матроси та їхні командири. У словах подяки він також відзначив роль військових капеланів у задоволенні духовно-релігійних потреб українських воїнів та їхніх сімей, у вияві особливої турботи про поранених і родини полеглих.

Як ми повідомляли, 4 липня 2021 року Отець і Глава УГКЦ віддав український військовий флот під покров і ласкаве заступництво Матері Божої Неустанної Помочі.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next