АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Перешкоди проголошенню Божого Слова у світі постають через розділення християн»

Вівторок, 26 січня 2016, 15:19
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав виголосив слово в київському римо-католицькому храмі в рамках Екуменічного тижня за єдність християн.

Предстоятель відзначив, що в євангельському читанні прозвучало одне запитання: якщо сіль звітріє, чим її солоною зробити?..

«Сьогодні в цій спільній молитві просимо єдності між християнами, – наголосив Глава Церкви, – єдності, якої бракує. На Тайній вечері у своїй архиєрейській молитві Ісус Христос сказав Небесному Отцеві такі слова: Отче не за світ молю, а за тих, яких Ти дав Мені. Щоб вони було одно, як Я в Тобі, а Ти в Мені, щоб світ повірив, що Ти Мене послав».

«Сіль вітріє… – каже він, – сила християнського свідоцтва славна. Такі перешкоди, як проголошення Божого Слова у світі, постають саме через те, що християни - розділені».

Духовний лідер греко-католиків переконує: аби сила християнського свідчення, аби ця звітріла сіль знову відновила свою солоність, ми потребуємо Божого милосердя.

Потім Глава Церкви прочитав древню молитву, яка походить із перших століть християнства і сьогодні нею молиться весь християнський Схід, зокрема візантійської традиції, на Третьому часі кожного дня, спогадуючи зіслання Духа Святого.

Предстоятель УГКЦ прочитав молитву старослов’янською мовою.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next