АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ переконаний, що перш ніж проводити люстрацію, необхідно створити моральні правила, за якими вона повинна відбуватися

П'ятниця, 28 березня 2014, 14:44
Щоб говорити про чесну люстрацію моральної позиції політика або чиновника, необхідно створити моральні правила, критерії, за якими це повинно відбуватися. Інакше люстрація може перетворитися на інструмент безоглядного приниження людини.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) в інтерв’ю газеті «День».

«Сьогодні дуже багато говорять, вживаючи слово «люстрація». Я з великою тривогою спостерігаю, як дискутується ця тема в суспільстві. На жаль, є тенденція люстрацію перетворити на банальне зведення рахунків», – зазначив Предстоятель Церкви.

На переконання Глави УГКЦ, у питанні люстрації своє слово повинні б сказати Церкви. «Ми сьогодні роздумуємо і працюємо над тим, щоб запропонувати моральні засади для вироблення закону про люстрацію», − сказав Блаженніший Святослав.

Він вважає, що нам потрібно вивчити досвід інших країн, зокрема Польщі. «Ми чітко бачимо, що той спосіб, як Польща проводила люстрацію, не був цілком добрим, там було допущено багато помилок, які ми можемо врахувати. Ми можемо справді створити певні правила, які б, з одного боку, захищали гідність людської особи, а з іншого − допомогли б будувати політичне суспільство на чесності, прозорості й відкритості, не перетворюючи очищення на безоглядне стихійне «полювання на відьом», − зауважив Глава Церкви.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next