АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ подарував Папі книжку про дітей українських іммігрантів

Четвер, 09 жовтня 2014, 16:35
Сьогодні вранці на зустрічі зі Святішим Отцем Франциском Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, подарував йому книжку “Діти емігрантів про себе”. До видання увійшли листи дітей до своїх батьків, які виїхали за кордон у пошуках роботи. На її сторінках біль дітей, історії про їх життєві та дитячі роздуми.

Перебуваючи у Ватикані для участі в Папському Синоді про сім’ю, Блаженніший Святослав у такий спосіб вирішив пригадати також проблему виховання та душпастирства дітей іммігрантів. Відомо, що українці, 80 відсотків з яких жінки, є п’ятою за кількістю етнічною спільнотою серед іммігрантів  Італії.

Видання вийшло у світ італійською мовою у видавництві Фундації “Мігрантес” з ініціативи о. Марка Семегена, пасторального координатора для українців греко-католиків Італії. “Ця книга спонукає Церкву до душпастирської праці з дітьми іммігрантів та є справжнім викликом для Церкви”, - переконаний монсеньйор Жан-Карло Перего, директор Фундацєї “Мігрантес” Єпископської Конференції Італії.

 

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next