АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ подякував Німецькій Єпископській Конференції за адекватну оцінку війни в Україні

Вівторок, 03 березня 2015, 12:34
Дякую Вам за новину, яку ми отримали з Гільдесгайма, де відбувалися збори Німецької Єпископської Конференції. У прес-звіті читаємо висловлювання німецьких католицьких єпископів про ситуацію в Україні, які показують глибоке розуміння нашого становища.

Про це пише в листі-подяці до Німецької Єпископської Конференції і її Голови  кардинала Рейнхарда Маркса Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав.

Верховний Архиєпископ УГКЦ підкреслює, що в ці дні Україна особливо потребує доброго слова підтримки і прагне адекватної оцінки війни в країні: «Саме це ми знайшли у прес-звіті. Український народ радіє, що правдива оцінка того, що ми зараз переживаємо, виходить від Церкви, через спільний голос німецьких єпископів».

Першоієрарх УГКЦ зазначає, що війна в Україні має значення для всієї Європи і всього світу. Тому битва за людські цінності не може бути справою лише одного народу. Адже новітня українська історія «освячує європейські цінності кров'ю».

«Дякуємо Вашій Еміненції і всім архиєпископам та єпископам Німеччини за добрі слова, німецьким благодійним організаціям і меценатам за матеріальну допомогу, політикам і дипломатам за політичну підтримку, усім людям у Вашій країні, які за нас моляться і з нами співпереживають. Усе, що Ви для нас робите, і все, що ми в цій війні жертвуємо, є інвестицією в наше спільне гідне людини майбутнє», - пише Блаженніший Святослав.

Пригадуємо, що 26 лютого 2015 року в німецькому місті Гільдесгайм відбулося весняне засідання Німецької Єпископської Конференції – з'їзду католицьких єпископів Німеччини, до компетенції якого належить визначати стратегію розвитку й офіційну позицію Католицької Церкви в Німеччині. Одним із важливих питань, які обговорювали німецькі ієрархи, була ситуація в Україні.

Німецькі єпископи заявили, що анексія Криму суперечить міжнародним правовим відносинам, а поведінка Росії шкодить і становить небезпеку мирному порядку в Європі. Крім цього, стало відомо, що Міжнародні благодійні фонди «Карітас» і «Реновабіс» збільшили допомогу потребуючим в Україні.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next