АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ подякував Німецькій Єпископській Конференції за складену пожертву для постраждалих від війни в Україні

Середа, 15 червня 2016, 12:19
Ініціатива Папи Франциска провести збір пожертв у всіх католицьких парафіях Європи для постраждалих від війни в Україні стала для нас промовистим знаком солідарності з боку наших братів і сестер на Заході Європи. Рівно ж це дієвий доказ християнського милосердя щодо мільйонів осіб в Україні, які перебувають на межі виживання внаслідок російської військової агресії проти Української держави.

Пише Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав до кардинала Рейнхарда Маркса, Ординарія архиєпархії Мюнхена та Фрайзинга (Німеччина).

Глава Церкви подякував за складену пожертву від Німецької Єпископської Конференції: «Новина про цей великодушний жест німецького єпископату знайшла широкий резонанс в українському суспільстві, зміцнила в наших людей надію та оживила віру в остаточну перемогу любові й добра над агресією та несправедливістю». Він додав, що ця папська ініціатива - унікальна можливість донести до більшої кількості людей в Європі правду про реальний стан справ в Україні та закликати до подальшої солідарності й молитви.

«Просимо вас і надалі залишатися свідками правди про всіх убогих і скривджених у світі, а зокрема, про трагедію, яка, на жаль, триває й донині на східних теренах Європи, в Україні. Наш спільний європейський дім підпалено вогнем військової агресії проти нашого народу. Чужого болю не буває. Ми вдячні вам за те, що поділяєте наш біль, і просимо надалі молитися про якнайшвидше припинення цієї несправедливої війни та відновлення всеохопного і тривалого миру в Європі. Нехай Божий мир і Боже благословення зійде на всіх нас і перебуває з нами завжди!» - пише в листі Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next