АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ подякував за солідарність, яку католики Німеччини виявляють Україні

Четвер, 02 липня 2015, 11:53
Відомо, що Єпископська Конференція Німеччини нещодавно зробила дуже гостру, але чітку заяву щодо війни в Україні, яка мала великий суспільний резонанс. Властиво, ми тому і прибули до Німеччини, щоб донести до Німецького уряду правду про те, що діється в Україні. Бо відчуваємо, що Католицька Церква Німеччини є разом із нами.

Такими словами звернувся Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав до п. Катарини Єштедт, заступниці керівника Католицького офісу Комісаріату німецьких єпископів, 1 липня в Берліні (Німеччина) в рамках офіційного візиту ВРЦіРО.

Очільник Церкви пригадав те, як багато закликів до молитви за Україну зробив католицький єпископат Німеччини. Навіть більше, єпископ д-р Штефан Аккерманн, представник Єпископської Конференції Німеччини, торік приїздив в Україну, щоб узяти участь у роботі Синоду Єпископів УГКЦ. Після відвідин України єпископ дав прес-конференцію, на якій розповів правду про події в Україні.

«Ми сподіваємося, що цього року на наше запрошення знову приїде представник німецького єпископату і, таким чином, цей обмін думками та інформацією продовжуватиметься. Висловлюю подяку за солідарність, яку католики Німеччини виявляють Україні», - подякував Блаженніший Святослав.

Глава Церкви зауважив, що німецький БФ «Карітас» дуже допомагає Україні, а український однойменний фонд став другою найбільшою благодійною організацією після  міжнародного БФ «Червоний хрест», який допомагає подолати спричинену війною гуманітарну кризу на Сході України.

А ще він повідомив, що в Києві цими днями перебуває делегація від німецького БФ «Церква в потребі», який також здійснює величезну допомогову акцію для римо-католиків в Україні, греко-католиків та православних Церков. Блаженніший Святослав згадав і про тісну співпрацю УГКЦ із БФ «Реновабіс»: «Ми надзвичайно вдячні за цю співпрацю і допомогу для потребуючих в Україні».

Пригадуємо, що Єпископська Конференція Німеччини закликала світовий політикум захистити територіальну цілісність і суверенітет України. У зверненні єпископів ідеться про те, що згідно з Будапештським меморандумом, США, Великобританія та Росія виступили гарантами цілісності України. Цю Заяву ієрархів озвучив єпископ Тріра Штефан Аккерманн, виступаючи на відкритті чергової сесії Синоду Єпископів УГКЦ у Львові 8 вересня. Паралельно документ був оприлюднений у Бонні (Німеччина). Єпископ Аккерманн підкреслив, що Церква Німеччини підтримує Україну в її боротьбі за вільну і справедливу країну. Водночас єпископ запевнив присутніх українських єпископів, що Католицька Церква в Німеччині продовжуватиме підтримувати Церкву в Україні.

Департамент інформації УГКЦ

 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next