АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Погляньте, де більшість українців одужали від коронавірусу, – у сім’ї!»

Четвер, 14 січня 2021, 21:27
Під час пандемії люди навчилися цінувати одне одного, по-новому відкрили цінність сім’ї як плідного союзу любові між чоловіком і жінкою. Бо, погляньте, де більшість українців одужали від коронавірусу. Та в сім’ї! Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю для газети «Порадниця» №2 (1244) від 14 січня 2021 року.
Фото: Станіслав Груздєв Фото: Станіслав Груздєв

«Той, хто не мав цього середовища сімейного тепла, почувався у великій небезпеці. Йому треба було допомагати в різний спосіб, аби міг здолати ці обставини», – додав Предстоятель.

На переконання Глави УГКЦ, пандемія – об’єктивна даність, факт. Ми не знаємо, чому вона виникла, і навіть сучасна медична наука до кінця не розуміє всіх поведінкових характеристик коронавірусу.

«Але такими є обставини, які мусимо усвідомити й навчитися в них жити. Тому я переконаний, що пандемія є певним попередженням, яке Господь Бог нам дає, – не карою, а нагодою чогось навчитися. Думаю, минулого року ми отримали немало уроків», – вважає Блаженніший Святослав.

Люди б мали усвідомити, вважає Глава Церкви, що всі ми є членами одної людської великої сім’ї. Адже однаково безборонні перед цим вірусом, незалежно від того, багаті чи бідні, який колір шкіри маємо, якою мовою розмовляємо, до якої церкви ходимо. Ми всі належимо до одного людського роду. Це те, що всіх нас єднає.

«Папа Римський Франциск говорить, що зараз люди відчули себе в одному човні серед розбурханого моря. Навіть більше, відчули, що наодинці не виживемо. Ми поборемо цю пандемію, але поборемо разом. Така солідарність усіх людей базується на тому, що маємо щось спільне, базове, певний фундамент, який називаємо людською природою, і кожен із нас є її причасником», – додав він.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next