АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ попросив світових церковних лідерів зробити свій внесок у мирне врегулювання ситуації в Україні

Понеділок, 03 березня 2014, 22:51
Ми закликаємо вас бути солідарними з нами у цей важкий час, коли війська Російської Федерації, порушивши всі угоди, вторгнулися на суверенну територію України. У нашій країні немає мовної, національної та релігійної дискримінації. Наше глибоке і щире бажання полягає у створенні і постійному покращенні наших братерських та дружніх відносин з Росією.

Про це йдеться у листах-зверненнях, які надіслав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, на ім’я релігійних лідерів Європи і світу.

Зокрема, Глава Церкви надіслав листи до кардинала Петера Ердьо, Архиєпископа Будапешта, Голови Ради єпископських конференцій Європи, кардинала Рейнхарда Маркса, Архиєпископа Мюнхена і Фрейзинга, Преподобного Гі Ліагра, Генерального секретаря Конференції Європейських Церков, усіх президентів єпископських конференцій Європи, Його Блаженства Джозефа Курца, Архиєпископ Луїсвіллі, Президента Американської Єпископської Конференції, Його Блаженства Пауло-Андре Дурочера, Архиєпископа Гатіно, Президента Канадської Єпископської Конференції, преподобного Мартіна Юнге, Генерального секретаря Всесвітньої лютеранської федерації, Преосвященного Джастіна Уелбі, Архиєпископа Кентерберійського, преподобного Олава Твейта, Генерального секретаря Всесвітньої ради Церков, Рональда Лаудера, президента Всесвітнього єврейського конгресу.

На переконання Глави Церкви, знищення миру і стабільності в Україні може дестабілізувати систему глобальної безпеки у світі. «Ми розраховуємо на вашу небайдужість і ваш внесок, щоб не допустити проявів будь-якої агресії в нашій країні. Ми переконані, що Бог проявляє себе не в силі, а в правді. Бог благословить усіх нас!» – такими словами завершує свої листи Блаженніший Святослав до очільників Церков і релігійних організацій світу.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next