АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ посвятив каплицю в єпархіальному будинку Парижа

Субота, 09 травня 2015, 21:27
9 травня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, освятив каплицю князів-страстотерпців Бориса і Гліба в єпархіальному будинку Паризької єпархії святого Володимира Великого.

В урочистості взяли участь: владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерської єпархії; владика Гліб (Лончина), Єпарх Лондонської єпархії; владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський; о. Михайло Романюк, канцлер Паризької єпархії; о. Богдан Прах, ректор Українського католицького університету; багато гостей з Франції та України.

«Колись це була лише єпископська резиденція, а сьогодні через освячення цієї каплиці вона перетворюється на єпархіальний будинок, а це дім родини, двері якого день і ніч для всіх відчинені. Це змінює логіку нашої Церкви тут, у Парижі, змінює логіку єпископського служіння і відкриває серце єпископа до його вірних. Я думаю, що владика Борис буде щасливий, якщо двері цієї каплиці будуть завжди відчинені і щодня буде так багато людей, як сьогодні», – зазначив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ побажав, щоб єпархіальний дім став осердям інтелектуального життя єпархії. «Нехай Дух Святий спочиває в цьому домі і приведе сюди багатьох людей. Не тільки тих, які зможуть допомогти обновити цей будинок, наповнити його новим життям, а й тих, які справді шукають Істину, які хочуть пізнати Правду, щоб тут забило серце християнського інтелектуального життя, щоб тут утворився такий собі інтелектуальний скит Українського католицького університету», – наголосив він.

ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next