АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ прибув до Мюнхена для інтронізації нового Апостольського екзарха для українців греко-католиків у Німеччині та Скандинавії

Четвер, 15 квітня 2021, 21:07
Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, прибув до Мюнхена для інтронізації владики Богдана Дзюраха. Введення на престол третього в історії Апостольського екзарха для українців греко-католиків у Німеччині та Скандинавії відбудеться цієї неділі, 18 квітня 2021 року.

В аеропорту Мюнхена Предстоятеля УГКЦ зустріли Апостольський екзарх для українців у Німеччині та Скандинавії єпископ Богдан Дзюрах, єпископ-емерит Петро Крик, його попередник у цьому душпастирському служінні, а також Генеральний консул України в Мюнхені п. Юрій Ярмілко та консул Олександр Прокопенко.

Відтак у єпископській резиденції Блаженнішого Святослава привітали сестри служебниці Юлія Бойчук та Емануїла Кіндзерська.

Вже цієї неділі, 18 квітня, у Мюнхені відбудеться інтронізація владики Богдана Дзюраха, нового Апостольського екзарха для українців у Німеччині та країнах Скандинавії.

Опубліковано Блаженнішим Святославом Четвер, 15 квітня 2021 р.

Пряму трансляцію Архиєрейської Божественної Літургії з Чином інтронізації владики Богдана Дзюраха можна буде дивитись на каналах «Живого телебачення» у фейсбуці та ютубі. Початок об 11:00 за київським часом.

Пригадуємо, що 18 лютого 2021 року у Ватикані було повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск прийняв зречення владики Петра Крика з уряду екзарха апостольського екзархату для українців візантійського обряду в Німеччині та країнах Скандинавії. Водночас Папа Франциск благословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ і номінував новим екзархом владику Богдана Дзюраха, дотеперішнього єпископа курії Верховного Архиєпископа і Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ,
фото: о. Андрій Дмитрик

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next