АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав Лицарів Колумба в Україні з Першою національною конвенцією

Субота, 11 травня 2019, 15:33
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав Лицарів Колумба в Україні з проведенням Першої національної конвенції, яка відбувається 11-12 травня в Івано-Франківську.

Предстоятель висловив слова вдячності за запрошення взяти участь у Конвенції, але сам не зміг прибути.

«Це, без перебільшення, – написав Блаженніший Святослав, – знакова подія, яка ввійде в історію становлення та розвитку спільноти «Лицарі Колумба в Україні». Висловлюю визнання і подяку тим, хто доклав зусиль до організації цього заходу, і всім його учасникам».

Глава УГКЦ також подякував Лицарям, що незважаючи на різні перешкоди й непевність, вони об’єдналися у спільноті «Лицарі Колумба» в єдиному пориві - у єдності та братерстві служити для потреб нашого суспільства.

«Основою для вашого життя і вашої діяльності слугує не якась філософська думка чи ідея, а віра у воскреслого Христа. Саме Він робить вас сильними, здатними протистояти злу в цьому світі. Якщо раптом відчуєте, що у вас замало віри, погляньте на Христа, який простягає до вас свою позначену болем, але переможну правицю і, як до своїх учнів, промовляє: «Мир вам!»», – сказано в привітанні.

Департамент інформації УГКЦ

Додаток:

Ли́царі Колу́мба (англ. Knights of Columbus) — найбільша у світі братерська організація, яка об’єднує чоловіків-католиків. Заснована преподобним отцем Майклом Джозефом Мак-Гівні в Нью-Гейвені (США) в 1882 році. Названа на честь мореплавця Христофора Колумба, який приніс християнство на Американський континент.

Діяльність Лицарів Колумба спрямована на благодійність щодо потребуючих, єдність католиків навколо Церкви для захисту християнських цінностей, особливо щодо родини та захисту життя, плекання братерства між лицарями та патріотизм.

Історія розвитку братерської організації в Україні почалася в 2005 році, коли тодішній Глава і отець УГКЦ Блаженніший кардинал Любомир Гузар, який добре знав про діяльність Лицарів Колумба в США і Канаді, запросив їх почати свою роботу в Україні.

В 2012 році першими Лицарями Колумба в Україні стали Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук і Архиєпископ Мечислав Мокшицький.

У вересні 2013 року лицарі- миряни створили перші ради при Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ в Києві і у Львові при Катедральному костелі.

Зараз в Україні маємо більше 1300 лицарів які об'єднані у 30 радах при парафіях від Самбора, Львова, Івано-Франківська6 Києва  до Запоріжжя, Мелітополя, Полтави та Одеси.

Враховуючи досягнення українських Лицарів Колумба як у благодійній діяльності так і у зростанні, минулого року ми отримали статус Національної юрисдикції і стали повноцінним членом світової католицької чоловічої організації. У світі зараз є 75 національних юрисдикцій на трьох континентах.

10-12 травні у приміщенні Івано-Франківської семінарії відбудеться історична Перша Конвенція Лицарів Колумба в Україні, де вперше буде обрано Провід цієї організації та визначено шляхи подальшого розвитку.


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next