АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав папу-емерита Венедикта XVI з ювілеєм священства

П'ятниця, 02 липня 2021, 18:32
29 червня папа-емерит Венедикт XVI відзначив 70-річний ювілей священничого служіння. У своєму вітальному листі Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, охарактеризував служіння 265-го папи як «цілковиту довіру до Бога, реалізовану в служінні Його Церкві».

«Ваша цілковита довіра до Бога, смирення у служінні Його Церкві та усвідомлення, що все належить тільки Богові, вчать нас, що покликання до Священства виходить із серця Бога і шукає свого шляху до серця чоловіка», - зазначив у своєму листі Глава УГКЦ.

«Радість Вашого ювілею є для нас доброю нагодою подякувати Господеві за дар Вашого вселенського служіння Христовій Церкві. З цієї нагоди бажаю висловити Вам визнання і вдячність усієї Української Греко-Католицької Церкви, просячи Ваших молитов за мир в Україні», - звернувся з проханням до папи-емерита Блаженніший Святослав.

Папа-емерит Венедикт XVI отримав священничі свячення 29 червня 1951 р. разом зі своїм рідним братом в катедральному храмі м.  Фрайзинг. З нагоди цього ювілею вийшла у світ його біографія «Бенедикт XVI. Життя і виклики» авторства Луки Карузо під редакторською опікою Ватиканської фундації імені Йозефа Ратцингера - Венедикта XVI.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next