АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав Патріарха Філарета з 89-річчям

Середа, 24 січня 2018, 17:01
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав надіслав листа зі словами привітання його святості Філарету, Патріарху Київському і всієї Русі-України, Предстоятелю Української Православної Церкви Київського Патріархату з нагоди 89-го дня народження.

«Сьогодні ми вітаємо Вас як пастиря, який усім своїм життям, незважаючи на різні виклики і перешкоди, що походять від світу цього, проповідує цю правду. Сила Вашої віри закорінена у твердому усвідомленні, що Бог, який об’явив себе на Йордані, є з Вами, провадить Вас і Вашу Церкву дорогами «правди і справедливості»», – написав Блаженніший Святослав від себе та від імені Синоду Єпископів УГКЦ.

Також у листі мовиться, що все життя іменника присвячене служінню Христові та ділу спасіння. «Завдяки Вашій проповіді Божого Слова віруючим людям відкриваються небеса, з яких лунають дуже потрібні нам сьогодні слова Господньої підтримки: «Ти є син Мій любий, на якому спочиває моє благовоління». Своїми ділами Ви постійно свідчите про це «небесне благословення», яке допоможе нам стати переможцями у війні, що кривавою раною позначила нашу землю. Якщо Бог з нами, веде нас, то хто може бути проти нас? Це переконання допомагає Вам посідати правильну позицію щодо викликів сучасності та через активну участь у суспільному і культурному житті підтримувати український народ на дорозі до розбудови вільної і незалежної держави, в якій з повагою ставляться до кожної людини та її релігійного вибору», – зазначається у листі-привітання.

За словами Глави Церкви, відкритість до діалогу Патріарха Філарета в контексті діяльності ВРЦіРО та Наради християнських Церков уможливила прийняття багатьох важливих для нашого народу звернень, котрі лягли в основу побудови майбутнього суспільства, яке не можна уявити без усвідомлення себе народом, що має глибоке християнське коріння.

«Прийміть від мене щирі вітання та побажання рясних Божих благословень, допомоги Святого Духа в усіх Ваших починаннях на славу Божу та для добра українського народу. Хай Пречиста Діва Марія буде Вашої заступницею та молільницею в потребах для справ її Сина – Господа нашого Ісуса Христа», – побажав Блаженніший Святослав іменинникові.

Департамент інформації УГКЦ

фото прот. д-р Ігор Шабан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next