АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав владику-номінанта Мілана Стіпіча з обранням на правлячого єпископа Крижевецької єпархії у Хорватії

П'ятниця, 11 вересня 2020, 16:02
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав від себе та від імені Синоду Єпископів УГКЦ привітав владику-номінанта Мілана Стіпіча з обранням на правлячого єпископа Крижевецької єпархії для вірних візантійського обряду (Хорватія).

Глава Церкви зазначив, що вибір отця Мілана на єпископа є затверджений Святішим Отцем Франциском і є плодом молитов багатьох священнослужителів, монахів і монахинь та мирян . Цей вибір, - запевняє Отець і Глава УГКЦ, - у щирій молитві віддаємо під особливу опіку Пресвятої Богородиці.

«У молитві складаємо вдячність милосердному Господеві за цей великий дар і бажаємо, щоб Його десниця завжди була відкрита до Вас, сповнюючи Вас щедрими дарами. Просимо в Господа Бога, щоб для греко-католиків, які проживають у Хорватії, Словенії та Боснії і Герцеговині, Ви стали добрим батьком, ревним проповідником Божого слова, щоб були «бездоганним, гостинним, добролюбивим, мудрим, справедливим, благочестивим, стриманим, який дотримується правдивої науки згідно з навчанням… здібним наставляти в здоровій науці та й супротивників переконувати» (1 Тит. 1, 7-9)», - йдеться у привітанні.

«Цього святкового дня звертаємося до Господа Бога, щоб обдарував Вас своєю благодаттю. Молимося, щоб Ви завжди були ревним у благовісті Божого слова, невтомним у свідченні присутності Ісуса Христа в житті віруючого люду», - мовиться у тексті листа.

Отець і Глава УГКЦ пообіцяв зі свого  боку новопризначеному єпископу повсякчасну підтримку, яка, за його словами, сповнена братерською любов’ю в Христі-Господі для розвитку Його Містичного тіла - Церкви, видимо присутньої в Крижевецькій єпархії.

«Нехай Господь Бог завжди перебуває з Вами, зміцнюючи Вас духовно і фізично, даючи Вам радість, мир і любов. Про це просимо разом зі всіма єпископами нашої Церкви, вимолюючи для Вас щедрих Божих ласк, потрібних для належного здійснення Вашого служіння та завершення у святості Вашої душі», - побажав Предстоятель УГКЦ.

«Ці сердечні побажання засилаємо Вам із пагорбів  нашого сивочолого Дніпра, на якому, як символ нерозривної єдності нашої Церкви, зведено собор Воскресіння Христового. Прикликаємо на Вас Господню благодать, яка «немічних виліковує і недостачу доповнює», - додав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next