АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав генерального вікарія єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі

Понеділок, 30 грудня 2019, 12:18
28 грудня 2019 року в парафії Матері Божої Неустанної Помочі м. Саранді (провінція Буенос-Айрес) відбулися святкування 50-літнього ювілею священства о. Михайла Гримача, генерального вікарія єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі, Аргентина.

Святкування розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Даниїл Козлінський, єпарх єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі. Співслужили з владикою Даниїлом: владика Марсельо Хуліан Маргні, єпископ-помічник дієцезії Кільмес (провінція Буенос-Айрес), отець-парох Михайло Гримач, генеральний вікарій єпархії, о. Назарій Кащак, парох катедрального собору Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі, та о. Тарас Гавришко.

Під час проповіді владика Даниїл, вітаючи отця-ювіляра, наголосив: «Отець Михайло отримав Тайну Священства з рук владики Андрія Сапеляка в день Різдва ГНІХ, 25 грудня 1969 року. Цей символічний час, коли ми святкуємо народження нашого Спасителя, став для о. Михайла життєвим дороговказом вірності Ісусу Христу і жертовному служінню Богові й людям».

На завершення Божественної Літургії о. Назарій зачитав грамоту від Глави УГКЦ, в якій Блаженніший Святослав висловив о. Михайлові сердечну подяку, визнання і похвалу: «Ваше життя повне пастирської жертовності, посвяти та відданості справі проповідування Євангелія Господа нашого Ісуса Христа. Своїми добрими справами задля Божої слави і блага нашої Церкви Ви здобули собі добру славу та похвалу в тих, кому служите протягом стількох років. За весь цей труд складаємо Вам сердечну подяку та висловлюємо визнання і похвалу. Прийміть наші щирі вітання і побажання рясних Божих благословень, допомоги Святого Духа в усіх Ваших починаннях на славу Божу та для добра нашого народу».

Відтак владика Даниїл нагородив всесвітлішого отця Михайла Гримача золотим нагрудним хрестом.

Після Божественної Літургії відбулася святкова трапеза за участю парафіян та гостей, які прийшли розділити радість святкування 50-річчя священства протоієрея Михайла Гримача.

Пресслужба єпархії Покрови Пресвятої Богородиці


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next